zaterdag 3 november 2012

Dag 152 - Ik neem dit persoonlijk!!! Deel 5

Lees Deel 1 van deze blog
& Deel 2
& Deel 3
& Deel 4

Reactie dimensie: Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mezelf laten vangen in mijn reactie en te beginnen antwoorden op een energetische manier waarbij ik de ander de schuld geef van hoe ik me voel.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd beginnen te spreken uit woede in plaats van mezelf te stoppen en hier te brengen.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd kwaad worden en proberen aan te tonen dat de andere liegt of zich vergist.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mij misbruikt voelen alsof ik onrecht aangedaan wordt - in plaats van in eerste instantie mij ervan te verzekeren dat ik naar alles luister wat de ander mij te vertellen heeft en dat ik alles begrijp wat er gezegd wordt.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd te reageren met irritatie tav wat de ander zegt  omdat ik denk dat hij/zij geen idee heeft van wat hij/zij zegt.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mezelf niet vertrouwen in het negeren van de reactie in plaats van toe te geven aan deze energie als obsessie.

Reactie commitment: Ik engageer mijzelf ertoe wanneer en als ik aangesproken wordt aangaande iets wat mij persoonlijk betreft - mezelf hier te brengen in adem en doorheen de reactie te ademen zodat ik mijn perspectief op de realiteit niet verlies en ik kan participeren in de communicatie in gelijkheid.

Ik engageer mijzelf ertoe te ander krediet te geven en hen toelaten hun volledige perspectief te geven zodat ik het ook effectief in overweging kan nemen alvorens te reageren/antwoorden.

Ik engageer mijzelf ertoe de ander ernstig te nemen en alle reacties in mijzelf te stoppen tav wat er gezegd wordt.

Ik engageer mijzelf ertoe aan te tonen dat zolang we dingen persoonlijk nemen er geen vooruitgang mogelijk is in deze werkelijkheid en dat het zo onmogelijk is om naar elkaar te luisteren.

Ik engageer mijzelf ertoe in elk moment te lopen in discipline in het stoppen van reacties zodat ik in elk moment in helderheid de woorden die gesproken worden kan horen en laten bezinken ongeacht wat daarvan het gevolg is voor mezelf.

Ik engageer mijzelf ertoe wanneer irritatie in mij opkomt te stoppen en ademen en enkel te spreken wanneer mijn reactie voorbij is, ofwel de ander ervan informeren dat ik even een reactie heb en dat ik even niet kan communiceren.

(Wordt vervolgd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten