maandag 29 oktober 2012

Dag 147 - "Ik wil aandacht!" Deel 7

Lees Deel 1 van deze blog
& Deel 2
& Deel 3
& Deel 4
& Deel 5
& Deel 6

Fysieke dimensie:  Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd stappen in de fysie,e dimensie als het boos worden op de ander en denken dat deze mij misbruikt door mij te negeren want ik geloof dat 'we communicatie nodig hebben 'om dit op te lossen in plaats van mezelf te vertrouwen dat ik aandacht heb voor mezelf. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd wanneer ik geen aandacht krijg depressief te worden en mij beginnen gedragen als een kind, waarbij ik alles laat mislukken opdat ik opgemerkt zou worden. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mij af te reageren op mijn omgeving als een manier om aandacht te krijgen en medelijden te wekken want ik kan mijn emoties hoegenaamd niet beheersen. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mijn omgeving/de ander proberen te manipuleren met woede en 'agressieve bewegingen en veel lawaai maken als een manier om aandacht te krijgen en hard te maken dat hier een probleem is en er nu naar mij geluisterd moest worden. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd denken dat het aan de ander is om mijn ervaring te veranderen, want ik voel me 'slecht' doordat de ander mij even niet meer valideert, dus moet er terug een interactie ontstaan zodat ik me terug op mijn gemak kan voelen en ik weer 'ok' ben met mezelf. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd 'tantrums gooien' en geloven dat als de ander toegeeft aan mijn manipulaties dan heb ik macht en krijg ik weer mijn aandacht-fix.

Fysieke commitment: ik engageer mijzelf ertoe om wanneer en als ik emotioneel geladen ben en wil uitbarsten, mijzelf absoluut te stoppen in adem en mijzelf te stabiliseren - hier - alvorens ik wat dan ook zeg of doe. Ik engageer mijzelf ertoe om mezelf te disciplineren in het stoppen van de reactie door te ademen en te zeggen ik ben hier - in plaats van de opgestapelde energie te volgen en mij beginnen af te reageren.

Consequentie dimensie: Ik realiseer me en begrijp dat als ik dit patroon verder zet ik niet alleen mezelf maar ook mijn relaties op het spel zet en ik dan toestemming geef aan alle conflicten die bestaan in deze wereld met alle gruwel van dien.  Ik engageer mijzelf ertoe om mijzelf te vertragen in adem zodat ik mijzelf telkens kan stoppen en een beslissing nemen van wie ik ben zodat ik mezelf neerzet in zelf-expressie in plaats van een reactie-instructie te blijven volgen als een robot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten