dinsdag 9 april 2013

Dag 285 - Manipuleren in de winkel - Deel 1

Context: 

Toen we in de winkel waren zei ik luidop "neen dat is te duur" zodat de winkelier het zou horen en als een manier om de kansen van F. te verminderen dat de winkelier haar zou helpen omdat ik eigenlijk uit de winkel  weg wil.

Oplossing:

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mezelf verdedigen wanneer F. me erop wees dat ik dit met voorbedachte rade gedaan had en dat het manipulatie was.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd dergelijke uitspraken doen die anderen zouden kunnen horen als een vorm van controle.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd de opties van de andere verminderen door te laten uitschijnen dat we enkel naar de prijs kijken.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd bang zijn dat de ander iets doet wat 'buiten ons budget is' - ipv te vertrouwen dat de ander beslissingen neemt in gezond verstand, dwz beslissingen die best zijn voor iedereen.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd denken en geloven dat ik de ander moet beheersen - ipv mij te realiseren dat de ander nog nooit uitgaven gedaan heeft die buitensporig waren en dat mijn angst dus niet op de realiteit gebaseerd is maar dus eerder op mijn eigen angst om te veel geld uit te geven en dat ik mezelf niet kan vertrouwen.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mijn actie verantwoorden met dat ik een man ben.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mezelf naar voren werpen als 'diegene' die beslist.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd beperken in haar mogelijkheden en doen alsof ik 'eerlijk' ben terwijl ik in feite probeer de pas af te snijden.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd de ander willen controleren omdat ik mezelf niet vertrouw met geld.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd op de ander te projecteren dat zij geen idee zou hebben wat iets kost - terwijl ik in feite de diegene ben die vaak niet weet hoeveel iets kost.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegel
aten en geaccepteerd keuzes te maken gebaseerd op angst 'omdat ik geld moet uitgeven' - ipv een moment te nemen en de zaak te bekijken als een lange termijn investering en na te gaan of deze investering niet de moeite loont.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd irrationeel te zijn in mijn financiële beslissingen.

ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd niet realistisch te zijn in mijn inschattingen ofwel niet de tijd te nemen om werkelijk na te gaan hoe een beslissing uitdijt in de tijd.

Wordt vervolgd...

http://lite.desteniiprocess.com

1 opmerking: