zondag 24 februari 2013

Dag 250 - Controlefreak - Deel 7

Achterklap commitment: Ik engageer mezelf ertoe om wanneer ik een vraag heb, deze luidop te stellen ipv tegen mezelf te praten in de mind - zodat we feitelijk vooruit kunnen ipv bijkomende problemen te creëren.

Ik engageer mezelf ertoe om wanneer de emotie in mij opkomt van "ik wordt hier genegeerd", gewoon te ademen en gelijk te staan met de anderen.

Ik engageer mezelf ertoe om onmiddellijk naar de oplossing te gaan ipv mijn gelijk te proberen halen.

Ik engageer mezelf ertoe om mezelf te stoppen in adem en zelf-verantwoordelijkheid te nemen ipv te projecteren op de ander.

Ik engageer mezelf ertoe om de ander te ondersteunen ipv gebreken te zoeken; Indien er praktische bezwaren zijn tov een bepaald gedrag, dan communiceer ik dit op voorhand in gelijkheid.

Ik engageer mezelf ertoe om alle achterklap te stoppen in de realisatie dat gelijk welke vorm van "tegen mezelf praten in gedachten" een vorm van zelf-intoxicatie is.

Ik engageer mezelf tot constructieve communicatie door te ademen en hier te zijn.

Ik engageer mezelf ertoe om in eerste instantie zelf-verantwoordelijkheid te nemen ipv de schuld te zoeken in aderen.

Ik engageer mezelf ertoe om wanneer en als er achterklap in mij opkomt, gewoon te stoppen  - en indien hier zijn in adem niet volstaat, dan spreek ik onmiddellijk zelfvergeving om te begrijpen wat ik ervaar en hoe ik dit creëer.

Stop je gedachten: http://lite.desteniicpocess.com  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten