donderdag 9 januari 2014

Dag 278 - Mijn partner in de Steek laten

Waarom laat ik mijn partner in de steek in momenten waarin ze mijn steun nodig heeft? Is het omdat ik mij niet belachelijk wil maken?

Beschrijving: Wanneer we in een gesprek waren met Q, en deze derde persoon begon E uit te lachen en niet ernstig te nemen, dan deed ik mee en koos ik snel de zijde van Q, omdat ik 'aan de juiste zijde wilde staan', aan de zijde die gelijk heeft.

Ik vond het niet nodig om E te ondersteunen, omdat ik het goed vond dat ze eens ongelijk kreeg. Dit is mijn verborgen agenda van superioriteit - de ander eens laten verliezen en inferieur laten zijn. Het uit zich in de vorm van een 'complot', waarin ik verkies mijn steun te onttrekken en haar over te laten aan de macht van anderen.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd in kritische momenten mijn steun te onttrekken en zelfs tegen haar te werken - omdat ik me in zo'n momenten 'sterk' voel, wanneer ik 'met anderen tegen haar alleen sta'... wtf.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd denken dat ze gestraft moet worden - omdat ze een vrouw is en de vrouw moet gestraft worden overeenkomstig de Bijbel.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd zulke momenten gebruiken om mijn macht over haar neer te zetten als een manier om te tonen dat ik macht over haar heb, omdat ik de vrije keuze heb mijn steun te onttrekken en zodat ze zich zou herinneren dat ze mij niet moet provoceren.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mij in mijn eer gekwetst te voelen wanneer ze mij iets aanwijst over mezelf - omdat ik denk dat ze geen respect heeft voor mij.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd proberen respect af te dwingen dmv terrorisme.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mezelf in mijn mannelijke eer gekwetst te voelen zodat ik haar wil tonen wie de baas is.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd E proberen te onderwerpen.

Ik engageer mezelf ertoe dit punt in mezelf te zuiveren en van nul af aan te stappen in gelijkheid met E.

http://lite.desteniiprocess.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten