woensdag 24 juli 2013

Dag 240 - Het gaat TOCH niet lukken !

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd om wanneer F mij een voorstel deed voor een plan van aanpak - hiermee akkoord te gaan maar tegelijkertijd te denken 'het gaat waarschijnlijk toch niet lukken'.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mezelf al vanaf het eerste moment te saboteren ipv te ademen en mezelf de kans te geven om onbevooroordeeld naar de situatie te kijken.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd te denken dat het plan van aanpak onmogelijk was, en dat 'er veel kans is dat het mislukt'.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd door het hebben van deze gedachte in feite opzettelijk de omstandigheden te creƫren die het plan doen falen - zodat ik achteraf kan zeggen : zie je wel, het is onmogelijk.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd denken dat het een kwestie is van F te vertrouwen - ipv mij te realiseren dat ik in mijzelf de nodige voorbereiding moet doen en het interne proces moet stappen om te zien hoe ik het plan op de best mogelijke manier kan uitvoeren.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd mijzelf het plan van de ander niet eigen maken en het uit te voeren als 'haar plan' - zodat ik geen verantwoordelijkheid moet nemen en het ok is als het faalt, dan is het niet mijn schuld, want 'het was gewoon een slecht plan'.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf heb toegelaten en geaccepteerd er een competitie van maken ipv van het plan te zien als onpersoonlijk en dit mij eigen te maken als 'een mogelijke oplossing'.

Ik engageer mezelf ertoe om wanneer en als ik luister naar de ander en ik in mijzelf twijfel ervaar - mezelf te stoppen en te ademen en mij te realiseren dat ik in mijzelf de twijfel moet opklaren en dat het niet volstaat om tegen mezelf te zeggen 'dat ik de ander vertrouw' - en dus engageer ik mezelf ertoe om de nodige stappen te nemen om mijzelf het plan eigen te maken zodat ik het kan uitvoeren in zelf-vertrouwen en zelf-verantwoordelijkheid.

http://lite.desteniiprocess.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten